Ardo gorri naparra

Gorria baino beltza gehiago dastatu nuen pasa den larunbatean lagun batzuekin egindako bazkarian. Lehenik pote pare bat Lizarran hartu eta ondoren Lakar herrian kokatuta dagoen Lezaun ardotegira joan ginen otordua egitera.

fot_04_01.jpgLezaundarren patriarkak egin zigun harrera eta guztiz liluratu gintuen bere etorriak; XVII. mendeko dokumentu batzuetan dagoeneko agertzen omen dira edaten ari ginen kupel horien aipamena, mahatsak egiten duen ibilbide guztia, Nafarroako ardoaren merkatua, produkzioa… Pazientzia ederra eduki zuen gurekin!

Ondoren, ardo dastaketa egiteko aukera izan genuen Edorta semearekin. Hau gozatua! Urtekoa, kriantza eta reservaz gain, dagoeneko pasatu xamar zegoen ardoa ere probatu genuen, desberdintasuna nabaritzeko. Hortxe ibili ginen, koloreak desberdindu, usainak banatu eta zaporeak deskribatzen. Nik hiru botila erosi nituen; botilla bat Lezaun reserva 2002 eta bi botilla Lezaun Gazaga 2005. Ea zenbat irauten didaten.

Mahaira eseri orduko 15:30ak pasa ziren, eta gure begien tamaina erdira jeitsita zegoen. Jantokia ez da oso handia (100 pertsona juxtu-juxtu sartuko dira), baina bai ordea polita eta goxoa, eskaini ziguten janariaren pare. Arratsaldeko 19:00etan edo amaitu genuen bazkaria, etxean egindako orujoarekin (barruan nituen birus guztiak akabatu zituena, bide batez).

Tokia mundiala, “jenerua” ezin hobea, eta tratua chapeau! Dudarik gabe bueltatzeko toki bat.

Advertisements



    Utzi erantzun bat

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

    Connecting to %s



%d bloggers like this: